Αγαπητοί/-ες Βελανιδιώτες/-ισσες,

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας με το Λιμενικό Ταμείο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, λάβαμε απάντηση και από την Αντιπεριφεριάρχη Λακωνίας, κα. Αδαμαντία Τζανετέα, ως παρακάτω :

Απαντώντας  σε επιστολή σας  που δημοσιεύτηκε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού Λακωνίας  σχετικά με   τον χρόνο υλοποίησης  εργασιών στο  αλιευτικό καταφύγιο  Βελανιδίων και την ολοκλήρωση τους σας  ενημερώνουμε για τα εξής:

Όπως ίσως γνωρίζετε ως  Περιφέρεια  Πελοποννήσου και ειδικότερα ως Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας  μέσω των Τεχνικών μας Υπηρεσιών  αναλάβαμε την εκτέλεση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στα Βελανίδια με πόρους ύψους  1822000ευρώ.

Στηρίξαμε  με πολύ κόπο και προσπάθεια   την υλοποίηση αυτού του αναγκαίου έργου για την περιοχή , η δημιουργία του οποίου   αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Βελανιδιωτών  (Συλλόγων και Αυτοδιοίκησης) δεκαετίες ολόκληρες. Για την ολοκλήρωση του  αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Τα καταφέραμε όμως.

Στη συνέχεια κληθήκαμε να χρηματοδοτήσουμε, ύστερα από μελέτη που εκπόνησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ,την κατασκευή  αντιπροσαμμοτικού  μόλου  για να αντιμετωπισθεί η διάβρωση της ακτής και της παραλίας καθώς και το μπάζωμα της λιμενικής  λεκάνης   εντός του καταφυγίου. Για το σκοπό αυτό διαθέσαμε 60.000ευρώ από πόρους της Περιφέρειας.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και προκειμένου το  κατασκευασθέν έργο να έχει ακόμα μεγαλύτερη   ασφάλεια ,   χρηματοδοτήσαμε  με πόρους της Περιφέρειας  την κατασκευή  ακροπόδων  τα οποία θα τοποθετηθούν στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μόλου.Αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση του αλιευτικού καταφυγίου  Βελανιδίων.

Τα ακρόποδα έχουν ήδη  κατασκευασθεί  από το χειμώνα από την ανάδοχο εταιρεία και βρίσκονται στο σημείο του έργου προκειμένου να τοποθετηθούν.

Φυσικά  και  δεν επιθυμούμε να ταλαιπωρηθούν οι  Βελανιδιώτες  και οι επισκέπτες του χωριού την καλοκαιρινή περίοδο με εκτέλεση εργασιών.

Άλλωστε οι  μέχρι σήμερα  έμπρακτες ενέργειες μας  αποδεικνύουν την αγάπη και το ενδιαφέρον μας  για τα Βελανίδια. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Βελανιδίων και προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο, δώσαμε εντολή και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προς την ανάδοχο εταιρεία, οι εργασίες να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν μετά τις 20 Αυγούστου 2019.

Σε κάθε περίπτωση οι  καθυστερήσεις που προέκυψαν  είτε έχουν δικαιολογημένη  βάση είτε όχι , μπορεί μεν να δημιουργούν  τον εύλογο  προβληματισμό  των  πολιτών, σε καμία  όμως περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπερκεράσουν την αξία και τη σημασία του  σημαντικού αυτού έργου,  το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου σας καθώς και στην διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής  και περιουσίας .Γι αυτό  και ήταν επιβεβλημένη η κατασκευή του. Εμείς επί σειρά ετών εργαστήκαμε  για την υλοποίηση αυτού του έργου διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό αλλά και πόρους  και να είστε σίγουροι  ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών.

                       Η Αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *