Παραλίες

Το παρόν βρίσκεται υπό κατασκευή.

Πρόκειται για τη κεντρική παραλία των Βελανιδίων, η οποία βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ από το κέντρο του χωριού. Η ποικιλία του εδάφους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τμήμα της, με άμμο και βοτσαλάκι ικανοποιεί όλα τα γούστα. Χαρακτηριστικό της αποτελεί το αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται σε συνέχεια της ακτογραμμής, με τις παραδοσιακές βάρκες και τα αλιευτικά σκάφη, ενώ παράλληλα ένα γραφικό σπιτάκι χτισμένο σε ένα βράχο πάνω στην αμμουδιά να το βρέχει το κύμα αποτελεί μοναδικό τοπίο.

Ένα κομμάτι γης χωρίζει την παραλία της Παναγίας από αυτήν του Καλεβόλου, στην οποία φτάνεις διασχίζοντας μόλις 850μ.. Μικρή η απόσταση που χωρίζει τις δύο παραλίες όμως μεγάλη η διαφορά. Το έδαφος εδώ αποτελείται από χοντρό βοτσαλάκι, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μεγάλο τμήμα με πλάκες. Χαρακτηριστικό της αποτελούν τα «στολίδια της θάλασσας», όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι, τα λεγόμενα Κουρνενήσια, αλλά και τα βράχια που την περιβάλουν γεμάτα κρίταμο (φυτό που αναπτύσσεται κοντά στη θάλασσα και προσδίδει ιδιαίτερο ύφος στο φαγητό και ειδικά στην παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα).

Φτάνοντας στο συγκεκριμένο σημείο (περίπου 5,5χλμ από το κέντρο του χωριού) βρίσκεσαι αρκετά ψηλά, σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας, όπου και συναντάς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Όμως στην άκρη του λόφου ίσως να μη δεις ποτέ την παραλία να περιμένει να απολαύσεις τα γαλαζοπράσινα νερά της που αντανακλούν όλη τη φύση γύρω τους. Για να απολαύσεις όμως τα νερά αυτά θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα αρκετά δύσβατο μονοπάτι το οποίο σε οδηγεί κατευθείαν στην αμμουδιά. Για πολλούς αποτελεί ίσως την ομορφότερη παραλία του χωριού με τα νερά της και το καταπράσινο περιβάλλον να δημιουργούν ένα ιδανικό τοπίο. Απολαμβάνεις την απόλυτη ησυχία και ηρεμία καθώς ατενίζεις τα παρθένα βουνά με την άγρια ομορφιά τους.

Η παραλία του Αγίου Παύλου πήρε το όνομά της από το γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο σημείο με το παλιό λιμανάκι να στέκεται αγέρωχο κόντρα στα κύματα του Αιγαίου. Βρίσκεται περίπου 5χλμ από το κέντρο του χωριού, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής αποτελείται από χωματόδρομο. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία σε μήκος αλλά και σε πλάτος καθώς η αμμουδιά της εκτείνεται τόσο που ουσιαστικά ενοποιείται με τα χωράφια πίσω της.